Tandpine i rodbehandlet tand

Mange oplever fortsat smerter, selv efter behandlingen

Rodbehandling

En rodbehandling betyder, at man fjerner tandens nerve.

Hvis du efterfølgende oplever tandpine i din rodbehandlede tand, er der ingen grund til at være nervøs. Det er meget normalt, at man oplever smerter eller ubehag i de første par dage efter en rodbehandling. For at undgå de værste smerter, kan du med fordel tage nogle smertestillende piller, mens bedøvelsen fra selve rodbehandlingen endnu har en virkning.

Hvis smerterne er vedvarende mere end et par dage, eller hvis smerten tager til, så kontakt os, så vi kan sikre os, at helingsprocessen foregår som den skal.

Hvorfor oplever jeg disse smerter?

Som allerede fastslået er det meget normalt, at man oplever smerter i sin rodbehandlede tand. Det skyldes, at en udboring trods alt er påkrævet i forbindelse med en rodbehandling. Konsekvensen af denne udboring er, at tanden efterfølgende svækkes.

Den behandlede tand er desuden død, hvilket betyder, at den ikke længere er lige så fleksibel, som den var engang. Derfor er der nu også større risiko for, at tanden kan flække, hvis man overbelaster den. Dette kan eksempelvis ske i forbindelse med tygning.

En krone kan styrke din tand efterfølgende

For at undgå, at din tand efterfølgende knækker, kan man med fordel vælge at styrke tanden ved at forsyne den med en krone. En krone er en kunstig tand i porcelæn, der sættes ned over den eksisterende tand. Denne krone har den samme farve, som resten af dine tænder, og udseendet vil derfor blive yderst naturligt.

Kontakt os

Hvis du ønsker at vide mere om vores forskellige behandlinger, eller ønsker at vide noget mere specifikt om rodbehandling, så er du meget velkommen til at kontakte os. Vi står altid klar med kompetent rådgivning og hjælp. Vi kan i den forbindelse også give dig tips til dine daglige rutiner, så det sikres at din mundhygiejne forbliver i top. Vi er nemlig af den overbevisning at forebyggelse er den rette vej til et sundt og flot smil.

Vil du gerne i kontakt med os?

Så ring 97 12 03 99 eller udfyld nedenstående kontaktformular

Invalid Email
Invalid Number

Vi er det oplagte valg

Hos Tandlægerne Kold har vi nøje udvalgt vores ansatte, så alle lever op til vores
høje standarder for kvalitet og grundig og omsorgsfuld behandling.

Behandlere

Alle behandlere er erfarne og deltager løbende i efter- og videreuddannelse.

Tand ikon

Behandlinger

Vi udfører alle former for tandbehandling – både almindelige og meget komplicerede.

Tand ikon

Erfaring

Vi udfører dagligt komplicerede tandbehandlinger og tandoperationer.

Tand ikon

Nyt udstyr

Klinikken er topmoderne, og har branchens nyeste udstyr til rådighed.

Smertefri

Smertefri behandling er nærmest mulig med ny teknologi.