Caries (huller i tænderne)

Caries-angreb dukker op gradvist

Huller i tænderne

Caries er betegnelsen for huller i tænderne – en sygdom i tænderne, som mange af os på et tidspunkt vil få.

Caries-angreb kommer gradvist til udtryk. Bakterier sætter sig på tændernes overflade, hvis de ikke fjernes ved regelmæssig tandbørstning. Bakterierne udvikler sig til plak, som producerer syre i forbindelse med optagelse af sukker fra organiske stoffer. Dette danner huller i tandemaljen, som vil vise sig ved en hvid eller mørk misfarvning på tanden. Caries forekommer oftest på tyggefladerne og fladerne mellem to tænder, men kan også forekomme i en spalte mellem en tand og en fyldning.

Behandling – fyldninger

Hvis caries-angrebet blot er overfladisk, kan man ved hjælp af korrekt tandbørstning, og hyppig brug af tandtråd og tandstikker, komme angrebet til livs.

Hvis angrebet af caries derimod er mere fremskredent, og bakterierne er trængt ind i tandbenet, er tandlægen nødsaget til at bore det syge tandvæv væk. Det syge tandvæv erstattes med en fyldning. I dag anvender vi i de fleste tilfælde plast.

Plast og porcelæn har den væsentlige fordel, at det kan tilpasses tandens farve, og desuden er det meget holdbare materialer.
Hvis caries-angrebet er så omfattende, at bakterierne er nået ind til tandnerven, må der foretages en rodbehandling, før der efterfølgende kan laves en fyldning.

Tandbehandling  Tandbehandling  Tandbehandling  Tandbehandling Tandbehandling

Undgå caries-angreb – husk forebyggelse

Huller i tænderne er noget, man skal stræbe efter at undgå. I bund og grund er det forholdsvis enkelt at forebygge caries angreb og dermed undgå fyldninger i tænderne.

En daglig børsterutine – ca. to minutter morgen og aften – kan med den korrekte børsteteknik forhindre langt de fleste caries angreb.

Hyppig brug af tandtråd og tandstikker kan også være en stor hjælp. Hos Tandlægerne Kold prioriterer vi forebyggelse højt, vi rådgiver om mundhygiejne og instruerer dig gerne i korrekt børsteteknik.

Vil du gerne i kontakt med os?

Så ring 97 12 03 99 eller udfyld nedenstående kontaktformular

Invalid Email
Invalid Number

Vi er det oplagte valg

Hos Tandlægerne Kold har vi nøje udvalgt vores ansatte, så alle lever op til vores
høje standarder for kvalitet og grundig og omsorgsfuld behandling.

Behandlere

Alle behandlere er erfarne og deltager løbende i efter- og videreuddannelse.

Tand ikon

Behandlinger

Vi udfører alle former for tandbehandling – både almindelige og meget komplicerede.

Tand ikon

Erfaring

Vi udfører dagligt komplicerede tandbehandlinger og tandoperationer.

Tand ikon

Nyt udstyr

Klinikken er topmoderne, og har branchens nyeste udstyr til rådighed.

Smertefri

Smertefri behandling er nærmest mulig med ny teknologi.