Tandpine forvoldt af din visdomstand

Der er ikke altid plads til visdomstænderne

Betændelse i tandkødet

Mange mennesker, særligt unge, oplever en slem tandpine ved frembruddet af deres visdomstænder

Det skyldes, at der hos mange ikke er plads nok i kæbepartiet til, at visdomstanden kan vokse ordentligt ud. Som konsekvens af dette, bryder tanden ofte kun delvist frem i munden. I disse situationer opstår der som regel en lille tandkødslomme omkring selve tanden, som er utroligt svær at holde ren. Det betyder, at selv hvis man gør det forebyggende arbejde ordentligt og børster tænder grundigt, så kan bakterier hobe sig op og udvikle sig til betændelse i tandkødet.

Symptomer på tandpine forvoldt af visdomstand

Tandpine forvoldt af en visdomstand medfører hævelse, ømhed, smerte, rødme, dårlig smag i munden, indskrænket mundåbning og synkebesvær. Akut behandling består typisk i en skylning med klorhexidin og eventuelt en penicillin-kur. Kommer tandpinen igen gentagne gange, kan en operativ fjernelse af tanden være en nødvendig løsning. Inden da tages der som regel et røntgenbillede for at afklare, hvorvidt tanden har mulighed for at bryde frem, eller om den kan risikere at skade de omkringstående tænder.

Fjernelse af visdomstand

I vores tandlægeklinik i Herning har vi stor erfaring med operativ fjernelse af visdomstænder, og vi kan derfor altid være behjælpelige med at komme din tandpine til livs. Den kirurgiske behandling foregår ofte ved, at tanden skæres over i mindre dele, så det er muligt at trække roden ud. Selv om behandlingen kan virke omfattende, så kan vi i dag foretage al tandbehandling smertefrit ved hjælp af lokalbedøvelse eller narkose. Du er derfor i trygge hænder.

Kontakt os

Hvis du ønsker at vide mere om vores metoder til at fjerne visdomstænder, så er du altid velkommen til at kontakte os. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din visdomstand potentielt kan komme til at gøre skade på dine andre tænder, kan du med fordel ringe og bestille en tid hos os. Baseret på et røntgenbillede og en faglig vurdering kan vi hurtigt afdække, hvorvidt dette er tilfældet.

Vil du gerne i kontakt med os?

Så ring 97 12 03 99 eller udfyld nedenstående kontaktformular

Invalid Email
Invalid Number

Vi er det oplagte valg

Hos Tandlægerne Kold har vi nøje udvalgt vores ansatte, så alle lever op til vores
høje standarder for kvalitet og grundig og omsorgsfuld behandling.

Behandlere

Alle behandlere er erfarne og deltager løbende i efter- og videreuddannelse.

Tand ikon

Behandlinger

Vi udfører alle former for tandbehandling – både almindelige og meget komplicerede.

Tand ikon

Erfaring

Vi udfører dagligt komplicerede tandbehandlinger og tandoperationer.

Tand ikon

Nyt udstyr

Klinikken er topmoderne, og har branchens nyeste udstyr til rådighed.

Smertefri

Smertefri behandling er nærmest mulig med ny teknologi.