Rengøring af bideskinne

Det er vigtigt, at man holder sin bideskinne helt ren

Undgå bakterielle angreb

Det er vigtigt, at man holder sin bidskinne helt ren for at undgå bakterielle angreb.

Man bør derfor børste sin bidskinne grundigt hver gang den tages ud af munden, og igen inden den sættes ind. Man må ikke rengøre bideskinnen med tandpasta eller andre lignende midler, da dette kan giver permanente skader på selve skinnen. I stedet bør man skylle den grundigt i vand, for herefter at børste den ren med en ren neglerenser eller tandbørste.

Bideskinner kan hverken tåle kogende vand eller skrappe rengøringsmidler, og dette bør derfor undgås. Ydermere bør man altid opbevare sin bidskinne tørt i æsken, der er blevet udleveret sammen med skinnen, når skinnen ikke er i munden.

Hvornår er en bideskinne nødvendigt?

Mange mennesker udsætter deres tænder for en unødvendig belastning som konsekvens af forkert bidfunktion eller tandskæren. Hvis dette er tilfældet kan man med fordel anskaffe sig en bideskinne for at undgå at beskadige sine tænder permanent.

Ydermere kan en refleksfrigørende bideskinne også afhjælpe hovedpine og nakkesmerter. Måske er du ikke allerede klar over det, men bidfunktionen har stor indflydelse på forskellige ansigts- og nakkemuskulaturer, og derfor kan en bideskinne være den rette løsning for dig, der lider af hovedpine.

Hvordan ved jeg, om jeg skærer tænder eller har en forkert bidfunktion?

Foruden hovedpine kan symptomer være en følelse af ømme og trætte kæber og kæbespændinger. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skærer tænder, eller har en forkert bidfunktion, kan du med fordel besøge vores tandlægeklinik i Herning. Vi kan hurtigt vurdere dit tandsæt og se, om der ser ud til at være en forkert bidfunktion eller slid forårsaget af tandskæren. Hvis dette er tilfældet, har vi flere gode behandlingsmuligheder.

Kontakt os

Hvis du ønsker at vide mere om vores behandlingsmuligheder, så er du meget velkommen til at kontakte os. Vi står altid klar med kompetent hjælp og rådgivning.

Vil du gerne i kontakt med os?

Så ring 97 12 03 99 eller udfyld nedenstående kontaktformular

Invalid Email
Invalid Number

Vi er det oplagte valg

Hos Tandlægerne Kold har vi nøje udvalgt vores ansatte, så alle lever op til vores
høje standarder for kvalitet og grundig og omsorgsfuld behandling.

Behandlere

Alle behandlere er erfarne og deltager løbende i efter- og videreuddannelse.

Tand ikon

Behandlinger

Vi udfører alle former for tandbehandling – både almindelige og meget komplicerede.

Tand ikon

Erfaring

Vi udfører dagligt komplicerede tandbehandlinger og tandoperationer.

Tand ikon

Nyt udstyr

Klinikken er topmoderne, og har branchens nyeste udstyr til rådighed.

Smertefri

Smertefri behandling er nærmest mulig med ny teknologi.