Kender du den rette børsteteknik?

Det er ikke ligegyldigt, hvordan du børster tænder

Børst tænder på den rigtige måde

To tandbørstninger om dagen holder tænderne rene og munden sund. Det lærer de fleste som børn.

Det er i barndommen, at de fleste lærer at børste tænder. Ofte tages den tillærte børsteteknik med ind i voksenlivet, og tandbørstningen bliver en rutine, som udføres uden større omtanke.

Men vidste du, at det ikke er helt ligegyldigt, hvordan du børster tænder? Vi har derfor samlet nogle gode råd, som hjælper dig til at børste tænder på den rigtige måde.

Børst i cirkelbevægelser

Mange børster med et hårdt tryk på tværs af tænderne. Det er dog ikke en hensigtsmæssig børsteteknik, fordi tandemaljen slides på en unaturlig måde. Det kan gøre tænderne mere udsatte for huller og isninger, og mindre modstandsdygtige over for syre fra mad- og drikkevarer. Vi anbefaler derfor, at du børster i små, bløde cirkelbevægelser på hver tand, så du undgår unødvendigt slid. De små bevægelser gør også, at tandkødet og de mellemrummene renses bedre.

Hold tandbørsten korrekt

Tandbørsten bør holdes vandret langs tænderne og hældes en smule på skrå, så nogle af børstehårene er i kontakt med tandkødet. På indersiden af fortænderne kan det være svært at komme til med tandbørsten. Her bør du i stedet holde tandbørsten lodret og ellers stadig børste i bløde cirkelbevægelser.

Børst dine tænder i en fast rækkefølge

Det er en god idé at børste tænderne i samme rækkefølge hver gang. En fast rutine hjælper nemlig til at få rengjort alle områder i din mund. Du kan for eksempel gøre det til en vane, at du altid starter i venstre side af overmunden. Derefter kan du gentage samme rutine i undermunden. Til sidst kan du rengøre tungen. Det gøres ved at bevæge tandbørsten frem og tilbage over tungeoverfladen. Hos Tandlægerne Kold er vi altid behjælpelige med yderligere vejledning i korrekt børsteteknik. Du kan læse mere om forebyggende behandling her.

Vil du gerne i kontakt med os?

Så ring 97 12 03 99 eller udfyld nedenstående kontaktformular

Invalid Email
Invalid Number

Vi er det oplagte valg

Hos Tandlægerne Kold har vi nøje udvalgt vores ansatte, så alle lever op til vores
høje standarder for kvalitet og grundig og omsorgsfuld behandling.

Behandlere

Alle behandlere er erfarne og deltager løbende i efter- og videreuddannelse.

Tand ikon

Behandlinger

Vi udfører alle former for tandbehandling – både almindelige og meget komplicerede.

Tand ikon

Erfaring

Vi udfører dagligt komplicerede tandbehandlinger og tandoperationer.

Tand ikon

Nyt udstyr

Klinikken er topmoderne, og har branchens nyeste udstyr til rådighed.

Smertefri

Smertefri behandling er nærmest mulig med ny teknologi.