Hvordan ser et hul i tanden ud

Caries kan hurtigt diagnoseres ved en simpel undersøgelse

Caries

Huller i tænderne – som i fagsprog bliver kaldt caries – er en sygdom i tænderne, som de fleste af os får på et tidspunkt i livet.

Symptomerne du bør være opmærksomme på, er mælkehvide områder på tænderne, som oftest forekommer langs tandkødskanten. Et andet tegn kan være mørkere områder på tændernes overflader. Er tilstanden alvorlig som konsekvens af, at hullet har fået lov til at udvikle sig, kan man risikere, at et mindre stykke af den ramte tand knækker af.

Du bør være særligt opmærksom på de bagerste kindtænder, da disse som regel er ekstra udsatte. Kindtænderne kan være svære at nå i forbindelse med den almindelige tandbørstning, og derfor får bakterier og madrester ofte mulighed for at sætte sig fast og udvikle sig til huller.

Er du i tvivl om, hvorvidt du har huller i tænderne, er det en god ide at besøge en professionel tandlæge. Hos vores tandlægeklinik i Herning kan du hurtigt blive undersøgt for om du har caries eller ej.

Behandling af huller i tænderne

Hvis caries-angrebet blot er overfladisk, kan den rette forebyggelse til tider være nok. Det vil sige, at grundig tandbørstning og hyppig tandtråd i disse tilfælde kan komme angrebet til livs. Hvis angrebet derimod er mere fremskredent, og bakterierne er trængt ind i selve tandbenet, er vi nødsaget til at bore det syge tandvæv væk. Herefter erstattes det syge tandvæv med en fyldning.

I værste tilfælde kan cariesangrebet være så omfattende, at bakterierne er nået ind til tandnerven. Det betyder, at vi er nødt til at foretage en rodbehandling for at sikre, at alle bakterierne fjernes effektivt. Til trods for, at det er et lidt større indgreb, kan vi garantere en smertefri behandling, da vi er i besiddelse af det nyeste udstyr på markedet.

Kontakt os

Er du i tvivl om, hvorvidt du har et hul i tanden, så kan du med fordel bestille en tid til en undersøgelse i dag. Du er også altid velkommen til at kontakte os. Du kan ringe eller skrive til os herunder, hvis du har yderligere spørgsmål til, hvordan vi effektivt kan behandle dine huller i tænderne.

Vil du gerne i kontakt med os?

Så ring 97 12 03 99 eller udfyld nedenstående kontaktformular

Invalid Email
Invalid Number

Vi er det oplagte valg

Hos Tandlægerne Kold har vi nøje udvalgt vores ansatte, så alle lever op til vores
høje standarder for kvalitet og grundig og omsorgsfuld behandling.

Behandlere

Alle behandlere er erfarne og deltager løbende i efter- og videreuddannelse.

Tand ikon

Behandlinger

Vi udfører alle former for tandbehandling – både almindelige og meget komplicerede.

Tand ikon

Erfaring

Vi udfører dagligt komplicerede tandbehandlinger og tandoperationer.

Tand ikon

Nyt udstyr

Klinikken er topmoderne, og har branchens nyeste udstyr til rådighed.

Smertefri

Smertefri behandling er nærmest mulig med ny teknologi.