Tandpine forvoldt af din visdomstand

Mange mennesker, særligt unge, oplever en slem tandpine ved frembruddet af deres visdomstand. Det skyldes, at der hos mange ikke er nok plads i kæbepartiet til, at visdomstanden kan vokse ordentligt ud. Som konsekvens af dette, bryder tanden ofte kun delvist frem i munden. I disse situationer opstår der som regel en lille tandkødslomme omkring selve tanden, som er utroligt svær at holde ren. Det betyder, at selv hvis man gør det forebyggende arbejde ordentligt og børster tænder grundigt, så kan bakterier hobe sig op og udvikle sig til betændelse i tandkødet.

Symptomer på tandpine forvoldt af visdomstand

Tandpine forvoldt af en visdomstand medfører hævelse, ømhed, smerte, rødme, dårlig smag i munden, indskrænket mundåbning og synkebesvær. Akut behandling består typisk i en skylning med klorhexidin og en penicillin kur. Kommer tandpinen igen gentagne gange, kan en operativ fjernelse af tanden være en nødvendig løsning. Inden da, tages der som regel et røntgenbillede for at afklare, hvorvidt tanden har en chance for at bryde frem, eller om den kan risikere at skade de omkringstående tænder.

Fjernelse af visdomstand

I vores tandlægeklinik i Herning har vi stor erfaring med operativ fjernelse af visdomstænder, og vi kan derfor uden tvivl være behjælpelige med at komme din tandpine til livs. Den kirurgiske behandling foregår ofte ved, at tanden skæres over i mindre dele, så det er muligt at trække roden ud. Selv om behandlingen kan virke omfattende, så kan vi i dag foretage al tandbehandling smertefrit ved hjælp af lokalbedøvelse eller narkose. Du er derfor i trygge hænder.

Kontakt os

Hvis du ønsker at vide mere om vores metoder til at fjerne visdomstænder, så er du altid velkommen til at kontakte os. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din visdomstand potentielt kan komme til at gøre skade på dine andre tænder, kan du med fordel ringe og bestille en tid hos os. Baseret på et røntgenbillede og en faglig vurdering kan vi hurtigt afdække, hvorvidt dette er tilfældet.

Kontakt

Tandlægerne Kold
Bryggergade 10
7400 Herning

Tel: 97 12 03 99
Mail: post@tandherning.dk
Man - Fre › 8:00 – 17.00

Vi støtter

Find os her

Tandlægerne Kold - Bryggergade 10 - 7400 Herning - Telefon: 97 12 03 99
×

Menu

Skriv til os

Vil du i kontakt med os?

Så ring 9712 0399 eller udfyld nedenstående...

Find os