Værd at vide

Rengøring af bideskinne

Det er vigtigt, at man holder sin bideskinne helt ren for at undgå bakterielle angreb. Man bør derfor børste sin bideskinne grundigt hver gang den tages ud af munden og igen inden, at den sættes ind. Man må ikke rengøre bideskinnen med tandpasta eller andre lignende midler, da dette kan giver permanente skader på selve skinnen. I stedet bør man skylle den grundigt i vand, for herefter at børste den ren med en ren neglerenser eller tandbørste.

Læs mere

Er paradentose arveligt?

Flere undersøgelser har nu bevist, at paradentose kan være arvelig. Det vil sige, at hvis én eller begge af dine forældre har paradentose, vil risikoen for, at du ligeledes udvikler paradentose, være forhøjet. Men mist ikke håbet, for selv om paradentose kan være arveligt, så kan det i mange tilfælde også undgås med den rette forebyggelse.

Læs mere

Tandpine i rodbehandlet tand

En rodbehandling er et kirurgisk indgreb, og derfor oplever mange fortsat smerter, selv efter behandlingen. Hvis du efterfølgende oplever tandpine i din rodbehandlede tand, er der dog ingen grund til at være nervøs. Det er meget normalt, at man oplever smerter eller ubehag i de første par dage efter en rodbehandling. For at undgå de værste smerter, kan du med fordel tage nogle smertestillende piller, mens bedøvelsen fra selve rodbehandlingen endnu har en virkning.

Læs mere

Hvordan ser et hul i tanden ud

Huller i tænderne – som i fagsprog, bliver kaldt caries – er en sygdom i tænderne, som de fleste af os får på et tidspunkt i livet. Symptomerne du bør være opmærksomme på, er mælkehvide områder på tænderne, som oftest forekommer langs tandkødskanten. Et andet tegn kan være mørkere områder på tændernes overflader. Er tilstanden alvorlig som konsekvens af, at hullet har fået lov til at udvikle sig, kan man risikere, at et mindre stykke af den ramte tand knækker af.

Læs mere

Tandpine forvoldt af din visdomstand

Mange mennesker, særligt unge, oplever en slem tandpine ved frembruddet af deres visdomstand. Det skyldes, at der hos mange ikke er nok plads i kæbepartiet til, at visdomstanden kan vokse ordentligt ud. Som konsekvens af dette, bryder tanden ofte kun delvist frem i munden. I disse situationer opstår der som regel en lille tandkødslomme omkring selve tanden, som er utroligt svær at holde ren. Det betyder, at selv hvis man gør det forebyggende arbejde ordentligt og børster tænder grundigt, så kan bakterier hobe sig op og udvikle sig til betændelse i tandkødet.

Læs mere

Sådan undgår du syreskader

Syreskader opstår, når tandemaljen – det yderste lag at tænderne – udsættes for syre fra sure fødevarer som sodavand, juice, syrligt slik og frugt. Syren opløser kalken på tandemaljen, og tænderne bliver med tiden kantede, mere følsomme og mindre.

Læs mere

Kender du den rette børsteteknik?

To tandbørstninger om dagen holder tænderne rene og munden sund. Det lærer de fleste som børn. Det er også i barndommen, at de fleste lærer at børste tænder. Ofte tages den tillærte børsteteknik med ind i voksenlivet, og tandbørstningen bliver en rutine, som udføres uden større omtanke.

Læs mere

Dårlig ånde – hvad kan jeg gøre?

Mange oplever at have dårlig ånde, når de vågner om morgenen. For de fleste forsvinder den dårlige lugt dog, når de har spist morgenmad og børstet tænder. Men for andre er dårlig ånde et problem, som ikke kun begrænser sig til morgenstunden. Faktisk oplever cirka hver femte dansker på et eller andet tidspunkt at have dårlig ånde i sådan en grad, at det påvirker deres hverdag.

Læs mere

Vores priser er under gennemsnittet

Vi går aldrig på kompromis med kvaliteten og vi formår alligevel at holde et fornuftigt prisniveau.

 

DR1 Kontant har udarbejdet en oversigt over Tandlægepriserne i Danmark, hvor

Læs mere

Vi støtter kræftramte børn

Igen i år har Tandlægerne Kold valgt at støtte “Familier med Kræftramte Børn”.

Kræft er en frygtelig sygdom – specielt når den rammer børn. Derfor har vi valgt, fortsat, at støtte

Læs mere

Laser

Klinikken tilbyder state-of-the-art moderne paradentosebehandling med ny type laser.

Læs mere

Digitalscanner

Digital aftryksscanner Tandlægerne Kold er udviklingsklinik i digital tandteknologi for det ledende firma på markedet, 3Shape. Det betyder, at vi er blandt de første i Danmark,

Læs mere

Kontakt

Tandlægerne Kold
Bryggergade 10
7400 Herning

Tel: 97 12 03 99
Mail: post@tandherning.dk
Man - Fre › 8:00 – 17.00

Vi støtter

Find os her

Tandlægerne Kold - Bryggergade 10 - 7400 Herning - Telefon: 97 12 03 99
×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Vil du i kontakt med os?

Så ring 9712 0399 eller udfyld nedenstående...

Find os