Tandpine i rodbehandlet tand

En rodbehandling er et kirurgisk indgreb, og derfor oplever mange fortsat smerter, selv efter behandlingen. Hvis du efterfølgende oplever tandpine i din rodbehandlede tand, er der dog ingen grund til at være nervøs. Det er meget normalt, at man oplever smerter eller ubehag i de første par dage efter en rodbehandling. For at undgå de værste smerter, kan du med fordel tage nogle smertestillende piller, mens bedøvelsen fra selve rodbehandlingen endnu har en virkning.

Hvis smerterne er vedvarende mere end et par dage, eller hvis smerten tager til, så bør du kontakte vores tandlægeklinik i Herning, så vi kan sikre os, at helingsprocessen foregår som den bør.

Hvorfor oplever jeg disse smerter?

Som allerede fastslået er det meget normalt, at man oplever smerter i sin rodbehandlede tand. Det skyldes, at en udboring trods alt er påkrævet i forbindelse med en rodbehandling. Konsekvensen af denne udboring er, at tanden efterfølgende svækkes.

Den behandlede tand er desuden død, hvilket betyder, at den ikke længere er lige så fleksibel, som den var engang. Derfor er der nu også større risiko for, at tanden kan flække, hvis man overbelaster den. Dette kunne eksempelvis ske i forbindelse med tygning.

En krone kan styrke din tand efterfølgende

For at undgå, at din tand efterfølgende knækker, kan man med fordel vælge at styrke tanden ved at forsyne den med en krone. En krone er en kunstig tand i porcelæn, der sættes ned over den eksisterende tand. Denne krone har den samme farve, som resten af dine tænder, og udseendet vil derfor blive yderst naturligt.

Kontakt os

Hvis du ønsker at vide mere om vores forskellige behandlinger, eller ønsker at vide noget mere specifikt om rodbehandling, så er du meget velkommen til at kontakte os. Vi står altid klar med kompetent rådgivning og hjælp. Vi kan i den forbindelse også give dig tips til dine daglige rutiner for således, at sikre at din mundhygiejne forbliver i top. Vi er nemlig af den overbevisning, at forebyggelse er den rette vej til et sundt og flot smil.

Kontakt

Tandlægerne Kold
Bryggergade 10
7400 Herning

Tel: 97 12 03 99
Mail: post@tandherning.dk
Man - Fre › 8:00 – 17.00

Vi støtter

Find os her

Tandlægerne Kold - Bryggergade 10 - 7400 Herning - Telefon: 97 12 03 99
×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Vil du i kontakt med os?

Så ring 9712 0399 eller udfyld nedenstående...

Find os