Kender du den rette børsteteknik?

To tandbørstninger om dagen holder tænderne rene og munden sund. Det lærer de fleste som børn. Det er også i barndommen, at de fleste lærer at børste tænder. Ofte tages den tillærte børsteteknik med ind i voksenlivet, og tandbørstningen bliver en rutine, som udføres uden større omtanke.  Men vidste du, at det ikke er ligegyldigt, hvordan du børster tænder? Vi har derfor samlet nogle god råd, som hjælper dig med børste tænder på den rigtige måde.

Børst i cirkelbevægelser

Mange børster med et hårdt tryk på tværs af tænderne. Det er dog en ikke en hensigtsmæssig børsteteknik, fordi tandemaljen slides på en unaturlig måde. Det kan gøre tænderne mere udsatte for huller og isninger og mindre modstandsdygtige over for syre fra mad- og drikkevarer. Vi anbefaler derfor, at du børster i små, bløde cirkelbevægelser på hver tand, så du undgår unødvendigt slid. De små bevægelser gør også, at tandkødet og de små revner mellem tænderne renses bedre.

Hold tandbørsten korrekt

Tandbørsten bør holdes vandret langs tænderne og hældes en smule på skrå, så nogle af børstehårene er i kontakt med tandkødet. På indersiden af fortænderne kan det være svært at komme til med tandbørsten. Her bør du i stedet holde tandbørsten lodret og ellers stadig børste i bløde cirkelbevægelser.

Børst dine tænder i en fast rækkefølge

Det er en god idé at børste tænderne i samme rækkefølge hver gang. En fast rutine hjælper nemlig til at få rengjort alle områder i din mund. Du kan for eksempel gøre det til en vane, at du altid starter i venstre side af overmunden. Derefter kan du gentage samme rutine i undermunden. Til sidst kan du rengøre tungen. Det gøres ved at bevæge tandbørsten frem og tilbage over tungeoverfladen. Hos Tandlægerne Kold er vi altid behjælpelige med yderligere vejledning i korrekt børsteteknik. Du kan læse mere om forebyggende behandling her.

Kontakt

Tandlægerne Kold
Bryggergade 10
7400 Herning

Tel: 97 12 03 99
Mail: post@tandherning.dk
Man - Fre › 8:00 – 17.00

Vi støtter

Find os her

Tandlægerne Kold - Bryggergade 10 - 7400 Herning - Telefon: 97 12 03 99
×