Hvornår er et implantat nødvendigt?

Hvis man har slået en tand ud, eller har fået en tand trukket ud, har man sandsynligvis et behov for at få indsat en erstatningstand – fx et implantat. Dette indeholder både en kosmetisk overvejelse, og en egentlig praktisk overvejelse. Selvfølgelig er det ikke så pænt at mangle en tand, men det gør det også sværere at spise, tale og at gøre tænderne rene. Herudover er der en tendens til, at kæben skrumper, da der ikke længere er en tand til at forhindre den i at trække sig sammen. Et implantat er derfor langt mere end bare et kosmetisk tiltag. Implantatet fungerer som en normal tand, og føles også som en. Med et implantat får man så godt som en helt ny tand.

Hvad er et implantat?

Implantatet er en lille kunstig tandrod i metal, som skal opereres ind i kæben. Denne skal herefter hele og lukke sig om implantatet således, at man kan placere en krone på den nye tandrod. Patienten kan herefter have denne kunstige tand i rigtig mange år, og behandle den som enhver anden tand.

Er det altid den bedste løsning?

Der er mange måder at erstatte en mistet tand på. En af disse er at lave broer. En bro hænger mellem to tænder, hvilket vil sige, at de to tilstødende tænder files ned, således at broen kan hænges på dem. Dette løser selvfølgelig problemet, og for folk hvor implantater ikke er en mulighed, er det en rigtig god løsning. Har man til gengæld en chance for at få lavet et succesfuldt implantat, giver dette ofte et mere tilfredsstillende resultat.
Hvis du mangler en tand, så kan du bestille en tid til en undersøgelse, så kan vi fortælle dig mere om implantater, og om det er den rigtige løsning til dig.

Kontakt

Tandlægerne Kold
Bryggergade 10
7400 Herning

Tel: 97 12 03 99
Mail: post@tandherning.dk
Man - Fre › 8:00 – 17.00

Vi støtter

Find os her

Tandlægerne Kold - Bryggergade 10 - 7400 Herning - Telefon: 97 12 03 99
×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Vil du i kontakt med os?

Så ring 9712 0399 eller udfyld nedenstående...

Find os