Hvordan ser et hul i tanden ud

Huller i tænderne – som i fagsprog, bliver kaldt caries – er en sygdom i tænderne, som de fleste af os får på et tidspunkt i livet. Symptomerne du bør være opmærksomme på, er mælkehvide områder på tænderne, som oftest forekommer langs tandkødskanten. Et andet tegn kan være mørkere områder på tændernes overflader. Er tilstanden alvorlig som konsekvens af, at hullet har fået lov til at udvikle sig, kan man risikere, at et mindre stykke af den ramte tand knækker af.

Du bør være særligt opmærksom på de bagerste kindtænder, da disse som regel er ekstra udsatte. Kindtænderne kan være svære at nå i forbindelse med den almindelige tandbørstning, og derfor får bakterier og madrester ofte mulighed for at sætte sig fast og udvikle sig til huller.

Er du i tvivl om, hvorvidt du har huller i tænderne, er det en god ide at besøge en professionel tandlæge. Hos vores tandlægeklinik i Herning kan du hurtigt blive diagnoseret ved en simpel undersøgelse.

Behandling af huller i tænderne

Hvis cariesangrebet blot er overfladisk, kan den rette forebyggelse til tider være nok. Det vil sige, at grundig tandbørstning og hyppig tandtråd i disse tilfælde kan komme angrebet til livs. Hvis angrebet derimod er mere fremskredent, og bakterierne er trængt ind i selve tandbenet, er vi nødsaget til at bore det syge tandvæv væk. Herefter erstattes det syge tandvæv med en fyldning.

I værste tilfælde, kan cariesangrebet være så omfattende, at bakterierne er nået ind til tandnerven. Det betyder, at vi er nødt til at foretage en rodbehandling for at sikre, at alle bakterierne fjernes effektivt. Til trods for, at det er et lidt større indgreb, kan vi garantere en smertefri behandling, da vi er i besiddelse af det nyeste udstyr på markedet.

Kontakt os

Er du i tvivl om, hvorvidt du har et hul i tanden, så kan du med fordel bestille en tid til en undersøgelse i dag. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål til, hvordan vi effektivt kan behandle dine huller i tænderne.

Kontakt

Tandlægerne Kold
Bryggergade 10
7400 Herning

Tel: 97 12 03 99
Mail: post@tandherning.dk
Man - Fre › 8:00 – 17.00

Vi støtter

Find os her

Tandlægerne Kold - Bryggergade 10 - 7400 Herning - Telefon: 97 12 03 99
×

Menu

Skriv til os

Vil du i kontakt med os?

Så ring 9712 0399 eller udfyld nedenstående...

Find os